Kezdőlap, Kristály

Az egyszerű „bonyolult”

Van két kifejezés, aminek a jelentése egyértelműbb, mint amit szó szerint érteni lehet alatta.

Az egyik a „nem egyszerű” a másik, ez „bonyolult” gyakran használják az emberek a kapcsolataik behatárolására. Pedig ez a napnál is világosabb.

Teljesen egyszerű csak számodra nem az. Számodra, mert még nem vagy kész elengedni. Pedig csak egy fűszál választ el a végtől és te ahelyett, hogy búcsúzva tovább engednéd, magad mellett tartod ragaszkodva az eredeti felálláshoz.

Túlgondolva valódi mivoltát, ráhúzod e két kifejezést, amely tarkítva ugyan, de a végét jelképezi valaminek, ami már elmúlt. Varázslatos tündöklése megfakult és az egyszerű befejezés elkerülésével elnyújtva szenvedéseitek óráit „bonyolult” vagy „nem egyszerű” szakasznak nevezitek.

Oh igen, azt amire az emberek azt mondják bonyolult igenis egyszerű. Fájdalmasan egyszerű. Csak a beismerés hat tőrdöfésként, ezért fordulunk más kifejezés használatához.

Nézd végig hanyatlását és lásd meg benne a lehetőséget, hisz van az a mondás, ha az egyik ajtó bezárul, egy másik kinyílik. Amíg bonyolult valami addig csak stagnál. Nem lesz jobb, így nem fogod látni, hogy a másik ajtó már nyitva áll és rád vár.

Amíg valamit „bonyolultnak” vagy „nem egyszerűnek” nevezel nem vagy kész új dolgok felfedezésére. És nem vagy kész egy új érzés befogadására.

Egyszerű, ami le van zárva, egyszerű, amin túl léptünk, egyszerű, ami már a múlt emlékeit idézi, megszépülve olykor eszünkbe jut, de nem testesíti meg jeleneinket. Egyszerű és világos, hogy vége szép volt, jó volt, megtörtént és készen állunk egy újra.

Nem kell túl bonyolítani és nem kell új periódusokat ki találni hisz így is olyan nehéz elengedni. Pedig minél hamarabb túlesünk rajta, annál hamarabb élvezhetjük az egyszerű feltétel nélküli boldogságot.

Az egyszerű bonyolut, Astrid

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2017/01/26/elmulik-engedem-hadd-menjen/

https://astrid.cafeblog.hu/2016/11/11/texas-holdem-tet-a-szived/

https://astrid.cafeblog.hu/2014/10/27/kinek_mennyit_er_a_szava/

Kép forrása: http://www.pexels.com /www.pixabay.com

Hozzászólás