Kezdőlap, Kristály

Így kezdhetsz új életet

Van úgy, mikor kis világunkban vihar keletkezik és a villámok szanaszét verik az életünket. Persze csak képletesen.

Semmi sem jó, sehol nem jó, és egyre több embert marunk el magunk mellől. Depressziósan és érdektelenül ülünk a négy fal között és őket hibáztatva saját kudarcainkért, vágyunk egy jobb világra.

Másik helyen, másik kontinensen, másik környezetben. Hosszú rágódás és évődés következtében dacosan meglépjük a távozást. Félig félve, félig bátran, de egyértelmű gondolattal neki vágunk valami újnak: most új életet kezdek!

Lehet ilyet? Fogni magunkat és mindent hátra hagyva azt mondani, most új életet kezdek? Lehet resetelni a meglévő életünket?

astrdi új élet 2

Rengeteg ember veszíti el a munkáját, házát, kapcsolatát, szeretteit. De a tovább élés, nem újra kezdést jelent, mert mi magunk érettebbek és okosabbak leszünk a tapasztalatokkal. Tehát lehet új munkahelyünk, vagy kapcsolatunk, de az nem újra kezdés, lehetőség egy újra, de a régi tapasztalatokkal a hátunk mögött.

Nem lehet új életet kezdeni, hacsak nem egy agymosáson megyünk keresztül. Amit valljunk be, nem árulnak minden sarkon.

Tehát, megmaradnak az emlékek, az ismeretségek, a tapasztalatok, az ingerek, csak új helyen, új környezetben ezek meglétének tudatával próbálunk másképp élni. De ha itthon nem sikerült megoldanunk a gondjainkat, ugyanis nem tanultuk meg kezelni őket, akkor valószínű új helyen, új barátokkal ideig óráig új lesz a helyzet, de aztán szépen lassan önmagunk leszünk, és visszatérnek a kérdéses problémák. Utolér minket, addig amíg ki nem javítjuk, meg nem tanuljuk kezelni őket.

Így bárhol is vagy, önmagad vagy szőröstől-bőröstől, problémástól. Annyival nehezebb, hogy új helyen új emberekkel kell kialakítani valamit, ami itthon már a meglévőkkel megvan. Akik segíteni tudnak átlendülni a nehéz időszakon.

Barátok, családtagok, akik nem új életet kívánnak neked, mert szeretik a meglévőt, akik veled szeretnének tovább lenni, élni a mindennapjaidban. Változni lehet, de nehéz. És ha nem jövünk rá a titok nyitjára, bárhol is vagyunk, ugyanabban a cipőben járunk.

Astrid, új élet(Kép: pixabay.com)

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2017/04/06/babeli-zurzavar-egy-kapcsolatban/

https://astrid.cafeblog.hu/2017/03/02/vedd-eszre-minden-kivansagod-teljesul/

https://astrid.cafeblog.hu/2014/10/17/csak_egy_fenykep/

Hozzászólás