Kezdőlap, Kristály, Légy egészséges!

3 szabály, hogy mindennap jól érezd magad!

„Ne rohanj, és ne emészd magad, csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (W. Hagen)

Te megállsz, és érzed a virágok illatát? Látod magad körül a szépet? Pozitívak a gondolataid? Boldog vagy? Minden nap érzel boldogságot? Ha nem akkor „állj meg és érezd a virágok illatát!”

Bármelyik hétköznapunkra igaz a mondás, mert annyira gyorsan végig rohanunk mindenen, hogy az életünk is elsuhan egy szemvillanás alatt mellettünk. Annyi minden van, amivel foglalkozunk, hogy a lényeget észre sem vesszük. És azt hogy jól érezzük magunkat nap mint nap, hogyan tehetjük meg? Ezzel a három alapelvvel mindenképp, továbbiakban ki-ki a maga módján:

Ahhoz hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, jó ha van olyan elfoglaltságunk, hobbink vagy munkánk amivel szívesen foglalkozunk, amiben jók vagyunk, amivel ha foglalatoskodunk nem kötelességtudatból vagy szánalomból tesszük hanem magunkért. Lehet az bármi, amiben kitűnünk és fontos a számunkra.

Van egy ötleted, de nem mered megtenni, vagy nem mered felvállalni? Vagy csak a „majd holnap elkezdem” fáradság van rajtad? „Az egyetlen dolog, ami közted és a célod között áll, nem más, mint az a rossz sztori, amit magadnak adsz elő, hogy miért is nem lehet elérni mindazt, amit szeretnél.”

Tehát a lényeg: merd megvalósítani az ötleteidet, legyen az bármilyen apró vagy bármilyen óriási. Az első számú szabály: ne ülj és várj a csodára, menj érte! Tedd, amit szeretsz!

creative-725811_1280Fathromi Ramdlon képe a Pixabay -en.

Nők vagyunk és olykor döntésképtelenek, órákat állunk a zsúfolt szekrény előtt és még sincs mit felvennünk. Ismerős a helyzet? Sokat feszengünk a testképünk miatt, annak ellenére, hogy pozitív visszajelzéseket kapunk (szinte már észre sem véve azokat).

Egy-egy készülődés során válogatunk, túrunk, dobálunk, rohanunk, és variálunk és ekkor rájöttem, mind tudjuk, mit akarunk, csak nem merjük „bevállalni” azt. Mert ez túl szűk, túl rövid, túl világos, túl sötét… ismerős? Miért tesszük mástól függővé, hogyan nézzünk ki? Hogyan öltözködjünk?

A legfontosabb az egészségünk, azon túl az, hogy a fejünkben lévő csinos jelző jelentését betöltsük. Ki-ki a maga módján. Iparkodjunk az összhangra, az ápoltságra és a saját stílusunk megtalálására. Második szabály: légy stílusos, teremtsd meg önmagad, vállald fel és tudd viselni!

És vissza is kanyarodunk az elejéhez, mert talán ez a legfontosabb, hogy a napi rohanásban meglássuk a lényeget. Hogy örülni tudjunk apróságoknak is és találjuk meg a rosszban is a lehetőséget! Miért ne élhetnénk úgy az életünk, hogy minden apróságnak örülni tudunk?  Hogy minden árnyékban meglátjuk a fényt? Hogy a szürke is szín? Hogy a nehéz dolgok legyőzhetőek? Pozitív hozzáállás kérdése az egész.

Vegyük észre azt, hogy a nagy dolgok kudarcaiban apró dolgok örömei is megtalálhatóak. Azt hogy az életvidámságunkkal legyőzhető bármi. Azt, hogy rossz akkor is történik, ha nem mosolygunk, akkor is, ha mosolygunk, viszont ha utóbbival vesszük az akadályt akár jól is zárhatjuk azt. Mert egy mosoly jobbá teheti mindenki napját! Harmadik szabály: mosolyogj és lásd meg az apró dolgok örömét!

lion-3012515_1280

Sarah Richter képe a Pixabay -en.

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy csak elmondanád a véleményed? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Főkép: Devanath képe a Pixabay -en.

Hozzászólás