Kezdőlap, Kristály

Örök dilemma

Továbblépnél? Menj, indulj el! És ne azt kérdezgesd folyton magadtól, hogy „mi van ha?”. Mi van ha, most másképp lesz? Mi van ha, most összejön? Mi van ha, most van itt az ideje?

Mi van, ha az egész éltünket ez határozza meg, észre sem vesszük, és egyáltalán nem tudunk továbblépni. Van, ahol már dolgunk elvégeztetett, és tovább kellene haladunk, de valami, az utolsó szál egyetlen szál még fogva tart minket. És azon aggódunk, hogy mi van, ha most jön össze. Ha most lesz másképp.

Rabjai leszünk ezeknek a kérdéseknek és kalickába zár minket, szabad mozgásunk megszűnik és minden döntésünket ez határozza meg. Elszaladnak mellettünk a percek, mert mi várjuk a csodát, a változást. És a reményt mindig alátámasztjuk felesleges kifogásokkal.

Pedig ha elengedjük a régit, számtalan új dologban lehet részünk. Ezért kell szembe nézni félelmeinkkel, és nem azon agyalni folyton, mi van ha…

Mert ha lenne „ha” akkor már be tudtuk volna fejezni a mondatot és egy boldog történet lenne az egészből, nem egy jövőbeli feltételes móddal teli szösszenet. Biztos oka volt annak, hogy eddig semmi változást nem hozott magával az egész.

Ne ragadj le benne! Miért félsz annyira attól, hogy tovább lépj? Nem az a kérdés, hogy mi marad neked, ha lemondasz kettőtökről, hanem az, hogy mi újat hozhat a jövőd, ha elengeded. Az, hogy hová visznek az álmaid, sokat mond.

(Kép: pixabay.com)

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy csak szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2016/05/27/igy-kezdhetsz-uj-eletet/

https://astrid.cafeblog.hu/2014/10/15/lehet_most_maskepp_lesz/

https://astrid.cafeblog.hu/2016/01/15/a-vagy-mely-eletre-kelt/

Hozzászólás