Ablak a Világra, Kezdőlap, Szeretem dolgokról

A legújabb őrület, ami engem is elkapott

Mint sok más nőtársam én is rajongok – a cipőboltokon kívül – a papír-írószer boltokért. Az az illat, az a feeling, egyszerűen imádni való. A sok ceruza, radír, lyukasztó, füzet és a kemény fedeles noteszok, amikhez gyerekként még túl kicsi voltam, most viszont már azt választom, amelyiket csak akarom. Igen ám, csak most már így felnőttként, habár azt választom, amelyiket akarom, az ár-érték arányát is jobban felméri az ember.

Tavaly az egyik drogériában találtam egy pont nekem való határidőnaplót. Nagyon bejött a használata, a mindennapjaim részévé vált. Hűségesen hordozom, azóta is magammal az év minden napján. Segít a blogos dolgaimat rendben tartani, a terveimet és céljaimat nyomon követni. Aranyhalként meg főleg jó, ha van egy ilyen az embernek!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Idén szintén szerettem volna egyre szert tenni, hogy a jövő évet is ilyen rendezetten lássam magam előtt. Októbertől kutatok, hogy lesz-e vagy tervbe van-e véve, hogy kiadják. Kész kálvária volt az egész, persze ezt is türelmetlenségem és lelkesedésem tette azzá.

Aztán, ahogy telt az idő, egyre több üres könyvkötésű notesz gyűlt össze itthon. A blogger day-en is kaptunk egy párat ajándékba. Mind csak arra vár, hogy végre betű kerüljön beléjük. És nem mellesleg a nyaralás során is kaptam egy igazán egyedi kinézetűt, a Vogue újságom mellé. Már több hónapja ott hever az is az asztalon.

2

Szóval jött az ötlet, manapság olyan divatos lett a saját bullet journal elkészítése. És hogy mi is az a bullet jorunal? Ez:

3.1

Photo by Bich Tran from Pexels

Forgattam ezt az üres Vogue könyvet és arra gondoltam, mennyire menő és főleg mennyire egyedi lenne, ha a 2018-as évben ez lenne velem a mindennapokban. Zseniális ötlet! Pont annyi lapja van, hogy kényelmesen meg lehet bele szerkeszteni 52 hetet, mellé jegyzet részt hagyni, célok, utazási tervek, havi rendszerező, pont azokat a részeket tehetem bele, annyi oldallal, amennyire nekem szükségem van.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Csupán egyetlen egy dolog tántorított el a kivitelezésétől, hogy vonalazni kell és hát valljuk be, hamarabb fogom az öregedésgátló szérumot feltalálni, mint egyenes vonalat húzni.

Aztán jön a közhely: „Mindent megkapsz majd a sorstól, leghamarabb abban a pillanatban, amikor végképp megszűntél vágyni rá.”

A mondás igaz, eljött a november, el is felejtkeztem a könyvről és a zseniális ötletemről, mikor észrevettem a drogéria oldalán fent van, hogy lehet kapni az imádott határidőnaplókat, pár száz pontért és egy kis összegért cserébe.

Semmi baj nem lett volna, ha közben nem villan be az az augusztusi vásárlásom, amikor annyira örültem, hogy pár százalék kedvezményt kaptam a pontjaim után. (könnyen ment…) Tehát nincs egy pontom sem. Őrült tervezgetésbe kezdtem, ki az, akinek lehet, és olyan sok ember sietett segítségemre, hogy magam is meglepődtem rajta.

Aztán pár óra, meg egy éjszaka elteltével kitisztult a köd, nem vehetem el más pontjait, tudom ezek csak pontok, de vásárlás után kapjuk őket és felhasználhatók. És különben is, itt hever egy csomó üres könyv, szebbnél szebb kötéssel, van amelyiket szülinapomra kaptam, és most ezeket hátrahagyva veszek egy újat, csupán azért, mert az be van vonalazva?!

Tehát nekiestem és elkezdtem vonalazni:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Eleinte nehézkesen ment, de majd belejövök, és az már egyszer biztos: nekem lesz a legegyedibb Vogue “Life Book” naplóm!

Azért köszi csajok a pontok felajánlását! Imádlak titeket!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Hozzászólás