Ablak a Világra, Kezdőlap, Légy egészséges!

3 bevált hajápolási trükk, a szebb hajkoronáért

Úgy gondolom egy nagyon fontos kérdésben, az összes lány, illetve nő társammal egyetértünk, mégpedig a mindenki dúsabb, fényesebb, erősebb hajkoronát szeretne.

Vágyunk a tipikusan megszokott sampon reklámokban fejüket rázó modellek sörényeire. És nem volt még olyan nő a környezetemben, aki ne vágyott volna jobbra, mint a sajátja.

Hányszor halljuk: én hosszabbat szeretnék, én dúsabbat, én erősebbet, én olyat, aminek van tartása, én meg fényesebbet.

beválthajápolásitrükk1

A drága samponok és pakolások vagy beváltják az ígért hatást, persze olykor azt is csak ideig-óráig, vagy egyáltalán nincs változás és csupán labornyúlként szaladgálunk a különböző vegyi anyagokkal dúsított termékekben.

Azonban van három természetes anyag (több is), amely használata, ha beépül a mindenkori hajápolásunkba, a kívánt hatás biztos, hogy nem marad el!

Íme, három tipp, amely nekem nagyon bejött:

  1. Méz

Talán az egyik legjobb és leghatékonyabb természetes anyag, rossz hatása egyáltalán nincs, ha esszük, ha kenjük, ha fürdünk benne…

Minden hajmosás alkalmával egy jó nagy kanállal teszek a balzsamomba, kevesebb balzsam több méz arányban, és samponos mosás után, 5-10 percig állni hagyom a hajamon, ha úgy van még folpackot is tekerek rá, hogy melegen legyen.

Csodálatos fényes és sima lesz tőle a hajunk.

2

  1. Citrom

Egy félbe vágott citrom a teámba, egy félbevágott citrom a hajamra. Még mielőtt bevizezzük, egy fél citrommal végig mehetünk a hajunkon, jól bele kell dörzsölni a levét a hajvégekbe. Azontúl, hogy picit világosít is a hajon, a töredezett részekkel csodákra képes.

Annyira kell figyelni, hogy ha a rostját is belenyomjuk a hajunk közé, időigényesebb kimosni.

3

  1. Olaj

Ricinusolaj a legjobb hajnövesztő, akár szempillákra is rá lehet kenni. Tényleg csodákra képes, annyi, hogy türelmesen kell használni, mikor már épp feladnád és szemetesbe vágnád, hogy semmi nem változott, akkor kezdi kifejteni a hatását.

De a többi olaj is, az argánolajtól az olívaolajig, az összes egy csodafegyver. Nedves hajra pakolásként annyira szép és csillogó tud lenni a hajunk, igazán reklám filmbe illő változás.

4

+ tippek: Sör, tojás, szódabikarbóna, ecet

Vízzel elegyedő szaguknál fogva, én ezeket kitiltottam a fürdőmből, azonban biztos ezeknek is rengeteg pozitív hatásuk van, de a fürdőkádba lemosódó tojás szagával ki lehet űzni a világból…

Persze az összes természetes módszer olyan, amire azt mondják, hogy ahány ház annyi szokás. Mindenkinek más és más jön be, érdemes kísérletezni velük kitartóan és pozitív hozzáállással!

Szebb és dúsabb hajkoronát!

5

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

  1. kép forrása: https://www.pexels.com/photo/woman-with-blonde-hair-holding-red-hair-clip-7440128/
  2. kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/%C3%A9desem-szirup-%C3%B6nt%C3%A9s-%C3%A9des-organikus-1006972/?download
  3. kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/citrom-savany%c3%ba-r%c3%b3zsasz%c3%adn-s%c3%a1rga-4194275/
  4. kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/olivaolaj-olajbogy%c3%b3-%c3%a9tel-olaj-968657/
  5. kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/n%c5%91-hajsz%c3%a1r%c3%adt%c3%a1s-l%c3%a1ny-n%c5%91i-modell-586185/
  6. Főkép: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-long-sleeved-shirt-973401/

Hozzászólás