Kezdőlap, Kristály

Meddig boldogít a pénz?

Hogyan változtat meg valakit a pénz és a hatalom. Hogyan repül valakivel messzire a „varázsszőnyeg” a nagy emberek világában, amikor a kicsit már nem becsüljük, a régieket nem ismerjük. Feledésbe merült igaz életünk elfelejtjük.

Elég az udvarias vicsorgás igaz barátok mosolya helyett?!

Elég a csillogás és villogás a meghittség helyett?!

A munka, szórakozás helyett?

A tárgyi javak, szerelem helyett?

Hová tűnünk a pénz árnyékában? Miért változunk meg, ha már nem csak „az apró csörög”?

Gyakran nem vesszük észre, hogy a körülöttünk felépített papír világ stabilitás hiányában hamar összedől. Az átlátszó életek hamar szertefoszlanak, az irigylésre méltó színes világ gyorsan köddé válik. Ebben a vékony színfalak mögé bújtatott világban, amelyet kizárólagosan a pénz mozgat, sok ember társának valódi élete könnyekből és magányosan eltöltött időkből áll. Egyedüli vacsorákból, sétákból. Meg nem osztott gondolatokból, meg nem értett vágyakból.

Kevés olyan ember marad, aki ismeri az igazi éned, aki meglátja az álarc mögött a valódi képed. Aki elhiszi, hogy a boldogságot pénzzel is meg lehet venni. A márkák világában magányosan bolyongsz, megértést nem találsz ruhák és cipők között. Üres képek, üres mosoly, üres boldogság.

Hol hagytad az igaz barátaid? Akikkel őszintén önmagad lehettél, akikkel nagyokat nevettél? Akikre mindig számíthattál és elfogadták teljes mivoltodat? Hol lesznek az érdekbarátok, amikor a csillogó életed szertefoszlik? A pénz által vásárolt boldogság romlandó és mi marad a végén?

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy csak elmondanád a véleményed? Gyere és csatlakozz az Astrid – Én is a Vénuszról jöttem Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Hozzászólás