Kezdőlap, Kristály

5+1 mondat egy elköteleződési problémával küzdő ember szájából

Gyakran érezzük egy kapcsolat elején, hogy most minden másképp alakul, hogy talán ő lesz a nagy Ő és talán Ő lesz az igazi, akivel megöregszik az ember.

Aztán ahogy telik az idő, észre sem vesszük, hogy a kapcsolatunk nem halad sehová, stagnál, egy se veled se nélküled viszonyban ragadunk és hogy a hosszú távú elképzeléseink csak a mi fejünkben léteznek, ilyenkor a következő mondatok lényegi tartalma gyakran megjelenik:

1. „Nem akarok komoly kapcsolatot, most jó így!” – Hisz neki már van egy… saját magával.

Egy bizonyos kor felett nem volt még egy hosszabb távú, komolyabb kapcsolata. Folyamatos randik alatt, sorban érkező partnereket váltogatva keresi az „igazit”… hiába találja meg minden este, számára egy hiba is sok, bátorsága elszáll és keresi tovább azt, aki még talán meg sem született. Harcolni semmiért és senkiért nem fog.  Egoizmusa egekbe szökkenő.

2. „Nem tudom… beszéljünk még előtte!” – Még véletlenül sem akar felelősséget vállalni azután, hogy talán közbe jön valami, életbe lép az első pont egoizmusából kiindulva még egyáltalán nem akarja elhatárolni magát, mert lehet, épp akkor adódik egy sokkal jobb szórakozási lehetősége.

Tervek nélküli jövő, bizonytalan elválás. Kapcsolatotok egyetlen biztos pontja az ágy. Azontúl nem lehetsz biztos abban sem, hogy pár óra múlva mi lesz, sem a holnapban, nem létezik idő.  Kettőtök jövőbeli találkozására és más kérdésekre folytonos válasza: „nem tudom!”  „majd meglátjuk.”

Amint leteszed az ágyról a lábad közös világotokból kilépsz, megszűnik létezni a „mi” csak „te” meg „én” marad. Nincs családi rendezvény (maximum, csak ha haverodként viszed el/hívod magaddal.) Nincs közös hétvége, szülinap, húsvét, karácsony nem számíthatsz rá a jövőben annyira, hogy egy nyaralást megtervezz hónapokkal előtte. Búcsúnál sosem lehetsz biztos benne, hogy látod-e még újra.

3. „Jajj ne kérdezgess már folyton, nem mindegy az neked?!”Elég a sok kérdésből

Titkok hazugságok hálójában. Amikor kicsit is közelebb kerülsz hozzá, de mégsem tudod, hogy mit csinál, hol és kivel van, a kérdésedre vagy felháborodik, vagy kérdéssel válaszol. Vagy egyáltalán nem is válaszol. Titkok övezik életét, mindennapjait, nem ismered a barátait és a családját. Telefonja kódolva van, tárcájára figyel, nem hagyja azt elöl.

4. „Nem gondolod, hogy havi minimálbérért majd elmegyek dolgozni?!” – Megint az a fránya elköteleződés, de mi van, ha munkaidő alatt épp adódik egy jobb tevékenysége?!

Haveroktól haverokig, albérletből albérletbe költözik. Munkája sem állandó vagy még anyucinál héderezik?! Saját otthont, anyagi hátteret nem tud magának teremteni. Anyagi megoldásait esetenként a szerencsére bízza vagy a lapok járására…

5. „Benne ragadtam a disco-s korszakban.” – Persze, mert még mindig nincs meg az „igazi”.

„Buli báró” egy bizonyos kor felett is minden hétvégén a discoban lóg alkalmi haverokkal az oldalán és a kidobók és pultosok már név szerint ismerik, ideális hely új friss „igazira” vadászni. (Italt nem fog neked fizetni akármennyire is le… „meg akar ismerni” 4.pont)

5+1. Bomlanak érte a nők. – Hisz nekünk Vénusz lakóknak folyton azok a rossz fiúk kellenek, akik sárba tiporják az önérzetünket, akik figyelmen kívül hagyják létünket… akik miatt szenvedhetünk.

Mert folyamatosan elhisszük: majd értünk / miattunk megváltoznak. (Tik-tak ébresztő!)

Összességében nehezen tűr meg maga mellett bárkit, fél attól, hogy őszintén megnyilvánuljon. Védi magát már az elején ezekkel a tettekkel és megnyilvánulásokkal. Tudja saját magáról, hogy ilyen, de változtatni vagy nem tud vagy nem is akar.

A lelke mélyén egy nagy gyerek, aki míg nem tud felnőni, soha nem fogja megadni neked azt, amit egy felnőtt lelkű ember remél egy kapcsolattól. Így, ha ismerősek ezek a mondatok és szituációk jobb, ha tovább lépsz!

elkot-problema

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2016/07/01/az-aljas-hitves/

https://astrid.cafeblog.hu/2014/11/05/mondd_meg_miert/

https://astrid.cafeblog.hu/2018/08/21/nok-es-ferfiak-kozotti-baratsag-avagy-kamu-az-egesz/

 

Hozzászólás