Kezdőlap, Kristály

„Mindenki a saját sorsának kovácsa”

Avagy „Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!” Sokat hallottam ezt gyerekkoromban és szeretem mindkét mondást. Valóságtartalommal bír. És nap, mint nap szembesülök igazával.

Sokszor nem értem az embereket, miért hasonlítják magukat a másikhoz. Folyton a rivalizálás, akár olyan dolgokon is, amelyek megváltoztathatatlanok. Két különböző úton lévő ember nem mérheti magát ugyanazzal a mércével. Mindenki saját magának kell eldöntse, milyen célokat akar elérni. Mik az álmai, milyen úton akar haladni. Vagy milyen rózsát akar szagolni?!

Amikor azt halljuk „ugyan maradj már nyugton, másnak ennyi sem jutott”. „Ugyan ne akarj ennél többet másnak ennyi sincs”. Jogtalanok ezek a mondatok felénk, mert lehet hogy ideig óráig nyújt egy kis vigaszt, és lehet hogy valóban szoktuk ezzel nyugtatni magunkat, de normális esetben addig tart, amíg kisírt szemünkön a sminket rendbe hozzuk.

Aztán rájövünk, ez nem vigasz, mert: miért nyugodjak meg attól, hogy ha a másiknak ennyi sincs?!  

Nem lehetnek nagyobb igényeid, mert már így is jobb helyzetben vagy, mint más? Nem lehetnek vágyaid, mert másnak még ennyi sem jutott?! Nem hajthatod megszállottan az álmaidat, mert másnak üresek az éjszakái?!

Attól hogy a másik embernek kevesebb ambiciózusa van, neked még lehetnek nagyobb vágyaid. Attól te még vágyhatsz más rózsára. És hiába buksz el, újra felállsz és mész tovább függetlenül attól, mások hol járnak.

Ne add fel önmagad! Hisz minden egyes kellemesen eltöltött percért te dolgoztál meg. Idővel, energiával, belevetett érzésekkel tapasztalatot gyűjtöttél. Helyt álltál értük! Ezt bárki megtehette volna. Élvezd a lehetőségeidet és sose légy megalkuvó a megfelelő rózsa kiválasztásánál!

rozsa

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy csak elmondanád a véleményed? Gyere és csatlakozz az Astrid – Én is a Vénuszról jöttem Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2015/11/20/mert-almodozni-jo/

https://astrid.cafeblog.hu/2016/04/22/majdnem-megvolt/

https://astrid.cafeblog.hu/2014/11/25/ragyogj_942/

 

Kép forrása: http://www.pexels.com /www.pixabay.com

Hozzászólás