Ablak a Világra, Kezdőlap, Szeretem dolgokról

Gyűjtögess, hogy segíthess!

FELHÍVÁS – Gyűjts PET kupakokat!

Pár éve nagy divat volt a kupakgyűjtési akciók reklámjai, úton – útfélen belebotlottunk ezekbe, valaki beteg gyógyulása érdekében vagy megsegítésére városokat mozgatott meg a gyűjtési akció. Ennek a hangja elcsendesült. Továbbléptünk. Pedig még mindig vannak olyan családok, ahol a műanyaghulladék, de főleg a PET kupakok gyűjtése még ma is napi szinten zajlik, valamilyen nemes, túlélő, reményt adó cél érdekében.

„Keress olyan embert az ismeretségi körödben, aki PET kupakokat gyűjt, segíts Te is és szállj be a gyűjtésbe!” – Hirdethetné tábla ezt a szöveget.

Mert el sem tudjuk gondolni, mennyi kupakot dobunk ki az elfogyasztott üdítők, ásványvizek és gyümölcslevek után. Ami nekünk szemét az másnak nagy kincs lehet. Csupán annyi a feladatunk, hogy összegyűjtsük ezeket a kupakokat és olyan emberekhez juttassuk el, akiknél a méltó célt megszolgálják.

Mindenki ismeretségi körében van ilyen ember, aki valamilyen módon vagy saját célra vagy ismerősének gyűjti ezeket a kupakokat. Általában beteg családtagjuk/gyermekük ápolását, kezelését, gyógyszereit finanszírozzák belőle.

A hirdetésre pedig azért van szükség, mert hiába a rengeteg kupak a felhasználó gyárak nagyon kevés pénzért veszik át őket, így még többre van szükség. Értékes és jó célra szánva gyűjtögeti az ember, mégis csupán aprópénzt kap érte.

Interneten számos oldalt lehet találni, akik átveszik mind a papír, mind a PET hulladékot. A különböző cégek foglalkozásukat tekintve, különböző árakat fizetnek a kupakok kilójáért. Kicsit utána nézve: volt olyan cég, amelynek honlapján az volt feltüntetve, hogy csupán 20 Ft-ot fizet egy kiló PET kupakért, az átlag 30-40 Ft közé tendálta az árát. De volt olyan műanyag újrahasznosító vállalat is, aki azt mondta, hogy ő 65 Ft-ot ad egy kilóért. Jelentős a különbség, érdemes utána nézni.

Mi pedig egy kupakot se dobjunk ki! Kis segítség ugyan, de van, akinek ez is többet jelent a semminél! Más szemszögből pedig már csak a környezetvédelem miatt is megéri! Hajrá!

kupak2

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

(Cikkben látható kép saját)

Hozzászólás