Ablak a Világra, Ünnepi, Kezdőlap

Ezt ne csináld újév napján!

A szilveszter és újév igazán nagy hatással van minden emberre, számtalan sok hagyomány és babona övezi körbe.

Talán az egyik legfontosabb hogy még az óév utolsó napján rendezzünk minden tartozásunkat, mert semmiképp nem jó az újév napján pénzt kiadni a kezünkből.

Ez alapján jó észben tartani: amit újév napján csinálsz, azt csinálod egész évben. Persze ezt átvitt értelemben kell érteni, de ilyenkor jobb tartózkodni a vitáktól, a veszekedésektől, a pénzkiadástól, a betegségektől, minden kellemetlen dologtól.

Éjfélkor meg kell csókolni valakit, hogy szerelemben legyen részünk egész évben.

Ha éjfélt üt az óra és beköszönt az újév elő a dudákkal, szerpentinekkel, petárdákkal ugyanis a nagy hanggal üdvözölt újévben az ártó és rossz szellemek elmenekülnek.

A házi munka is várathat magára, mert kiszeretné mosogatással kezdeni az évet? Tilos mosni, teregetni!

Ne vigyünk ki semmit a házból, szemetet sem! Kiöntjük vele a szerencsét.

Újév napján disznót kell enni, mert az kitúrja a szerencsét, a szárnyas és a halételeket jó elkerülni, mert általuk elszáll vagy elúszik a szerencse.

Koccintsunk pezsgővel, mert a pezsgő régen a gazdagok itala volt, luxus érzetet kölcsönöz.

Érdemes újévkor feltölteni pár konyhai tárolót, mert az üresen maradt edények látványa a következő évre is szegénységet vetít.

Érdemes arra is figyelni, hogy ki a legelső újévi látogató, ha férfi vendég érkezik a ház szerencsés lesz az újévben, ha nő szerencsétlen. Ebben az esetben uraknak az elsőbbség!

Számomra legkedvesebb újévi hagyomány a lencsefőzelék, fontos ezen a napon valami szemes terményből készült ételt is enni, mert a sok apró mag pénzt hoz a házhoz.

Az év utolsó napján, ha leszáll az éj szívünk egyet dobban valami véget ér. Ahogy búcsúzunk úgy köszöntünk is egyben, mindenkire áldás szálljon az újesztendőben. Boldog Új Évet kívánok! Astrid

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Photo by rovenimages.com from Pexels

Hozzászólás