Ablak a Világra, Kezdőlap, Szeretem dolgokról

F@szikááám! Ez a Californication 5 legjobb zenéje

Azt hiszem, a Californication az a sorozat, amely igen csak megosztó jelleggel bír az emberek között.

Hank Moody (David Duchovny) karaktere az típus, amelyet az ember vagy elfogad és szeret, vagy ki nem állhat. Nos, én az elsők közé tartozom, ugyanis nekem a sorozat nagy kedvencem lett, de ami még jobb a történetnél, az a filmben hallható zenék.

Íme, a sorozat 5 legjobb dala (elfogultan szubjektív vélemény)

Illetve fontos, aki még nem látta a filmet annak szólok: Spoiler veszély!

1. Tim Minchin – So long

A filmben Atticus Fetch rocksztár írja ezt a számot a hatodik évadban, ugyanis épp egy repülővel tartanak New Yorkba, amikor valami gond akad és a repülő kis híján lezuhanni készül, közben Atticust megszállja a régóta várt ihlet és ezt a számot hozza össze:

2. Gregory Alan Isakov – If I Go I’m Goin’

Negyedik évad, negyedik részének végén hallható ez a dal. Hank azon túl, hogy visszakapja a könyvét, és épp megfilmesítik azt, bírósági pere is ezzel egy időben zajlik. Karennel épp külön vannak, és kezd rádöbbenni, hogy viselkedése miatt egy időre visszavonulót kell fújnia.

3. Beth Hart – My California

Szintén a hatodik évadban hallható, az utolsó részének záró dala ez, amikor Hank rájön, hogy harcolnia kell szerelméért, így leszáll az utazó rock cirkuszról és visszamegy Karenhez.

4. Sheryl Crow – Behind Blue Eyes

Második évad, Hank egy balszerencsés este után a börtönben megismerkedik a világhírű zenei producerrel Lew Ashbyvel, aki kapva kap az alkalmon és felkéri újdonsült író barátját, írja meg az életrajzát. Ugyanis amihez nyúl, abból vagy arany, vagy platina lesz. Az évad fordulatokkal teli és meglepő végkimenetellel zár.

5. Gus Black – Paranoid

Első évad, hatodik rész eleje. Hank éli a magányos pasik életét, nőt nő után dönt meg és vágyakozik egyetlen szerelme, gyermeke édesanyja Karen után. Épp pia vásárlás közben megismerkedik egy hippi lánnyal és lemezhallgatás közben hallhatjuk ezt a dalt. A lány meglepő fordulattal távozik.

+ 1: Elton John – Rocket Man

Azontúl, hogy ez a hetedik évad záródala is, először a harmadik évad utolsó részében hallhatjuk. Ebben az évadban Hank az egyetemen kezd tanítani, ismét ragadnak rá a nők és ki is használja az alkalmat – vagyis inkább jelleméből adódóan most sem tud nemet mondani – persze Karen marad mindig a szíve csücske. Mikor már rendeződni látszik kettőjük kapcsolata, ismét beüt a ménkű és elromlik minden. Amilyen szomorú is olyan gyönyörű dal.

Nos, nekem nagy kedvenceim ezek a számok és sokszor ezekre a zenékre írom meg a bejegyzéseimet, motiváló erővel bírnak rám, és igazán ki tudnak kapcsolni.

Neked melyik tetszett a legjobban?

pexels-photo-164853.jpeg
Photo by Pixabay on Pexels.com

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Hozzászólás