Kezdőlap, Kristály

„Ha ellene vagy mellette vagy!” – Egy jó tanács: válts szemléletet!

Ne harcolj a rák ellen, a szegénység ellen vagy a környezetszennyezés ellen!

Normális ez, hogy ezt mondja?! – Most joggal kérdezhetnétek meg tőlem – tényleg ne harcoljunk semmi ellen? Miért is? Akkor üljünk ölbe tett kézzel?

Nem. Egyáltalán nem ezt mondom! Cselekedni kell! De nem mindegy hogyan! A lényeg a megközelítés. Ugyanis máshonnan kell megközelítenünk a problémát, mint eddig.

A Titok című könyv elolvasásával ráébredtem arra, miért nem akarok különböző aktivista csoportokhoz csatlakozni, akik harcolnak valami ellen. Harcolnak a rák ellen, harcolnak a szegénység ellen, harcolnak az éhínség ellen, a terrorizmus ellen vagy a családon belüli erőszak ellen, a nők elnyomása ellen. Harc a harc ellen.

Nem szeretnék semmi ellen harcolni. Könnyebb a lelkemnek egy ügy pozitív oldalának megközelítésével megnyerni a végkimenetelt.

Ugyanis a következő igazságot árulta el, Rhonda Byrne a nagy sikerű Titok című könyvében:

„A háborúellenes mozgalom újabb háborúkat szül, éppúgy, ahogy a drogellenes kampányok is megerősítik a drogok helyzetét, hiszen a negatívumokra összpontosítanak.” Jack Canfield

„Az emberek azt hiszik, hogy ha valamit le akarnak győzni, arra kell összpontosítaniuk. Pedig a lehető legértelmetlenebb dolog, amit tehetnek, hogy energiájukat a rosszra pazarolják, ahelyett hogy a szeretetet, a bizalmat, a bőségtudatot, a tanulás és a béke ügyét erősítenék.” Lisa Nichols

A könyvnek ebben a részében, az is kiderül, hogyan vélekedett Teréz anya is erről a kérdésről:

„Sosem vennék részt háborúellenes nagygyűlésen. Ha a békéért tüntettek, hívjatok csak nyugodtan!”

„Egyes rossz dolgok azért maradnak fenn, mert sok ember gondol rájuk és adja nekik az energiáját. A hozzájuk kapcsolódó gondolatok és érzelmek tartják ezeket életben. Ha nem foglalkoznánk velük, és helyettük inkább a szeretetre összpontosítanánk, egyszerűen eltűnnének, semmivé válnának.”

Tehát a vonzás törvénye alapján, ha valami ellen harcolunk, azt helyezzük életünk középpontjává, akörül forog minden gondolatunk, arra fektetjük a nagy hangsúlyt és persze, hogy az válik valóra.

Még több rosszat teremtünk vele.

Olyan mozgalmakat kellene létrehoznunk, amelyek nem valami ellen harcolnak, hanem valami mellett tartanak ki, például, egészséges leszek liga, lesz otthonom mozgalom, tiszta környezetet varázsolunk mozgalom, szeretetben fogok élni megmozdulás stb.

Nem hangzik sokkal jobban?

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Photo by Steve Johnson from Pexels

2 című bejegyzés “„Ha ellene vagy mellette vagy!” – Egy jó tanács: válts szemléletet!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás