Koktélok, Terasz

Hupsz! Kiütöttem a társaságot a házibulik nagyágyújával

Péntek este mikor megjelenik egy nagyobb társaság vagy akár egy kisebb, nagyon fárasztó sorozatgyártásban készíteni a koktélokat, így régóta kerestem egy olyan koktélreceptet, ami nagyobb kiszerelésben készíthető, bóléforma, de annál erősebb. Így akadtam rá, a Holy Bucket koktélra.

Hozzávalók:

Fél üveg (3,5 dl) édes pezsgő (de szárazzal is elkészíthető, ízlés kérdése)
Fél liter energiaital
2 dl vodka
1-2 narancs
Jégkockák

Amint látjátok, a hozzávalók egyszerűen beszerezhetőek, a koktél elkészítése könnyű, nem igényel semmilyen különleges bánásmódot.

Csupán egy nagyobb edényre van szükségünk, amibe belefér ennyi alapanyag. A neten egy kisebb vödröt írtak erre a célra, nekem itthon semmiféle vödör nem volt (csak a műanyag nagy felmosó vödröm… de annyian nem voltunk, hogy azt kelljen bevetnem. Haha!) Na jó, viccet félretéve, erre a célra, egy üveg padlóvázát jelöltem ki.

Ha megvan a váza vagy vödör, vagy akár egy fazék, bármi, ami eléri az 1,5 literes űrtartalmat a koktél elkészítése a következő:

Töltsünk jeget az edényünkbe, majd kezdjük el szépen ráöntözgetni a folyadékokat: fél liter vagy 2 doboz energiaital (fontos, hogy ne az ízesített legyen, hanem a sima), fél üveg pezsgő és 2 deci vodka. Mossuk meg a narancsot, vágjuk fel karikákra, rakjuk bele, keverjük alaposan össze, vagy pezsgős pohárba töltjük vagy óriási hosszú szívószálat teszünk bele, és máris fogyasztható!

P1100189

És hogyan tudod kiütni az egész társaságot?! Nos, történt egyszer – mivel szőkeségem határtalan – hogy egy kisebb buli gyűlt össze erre mi felénk és a Holy Bucket koktél volt a legmegfelelőbb választás a csajparty-hoz.

Az elkészítés során az alapanyagokat szép sorban az edénybe öntöztem. Fél liter energia ital, két deci vodka, csakhogy amikor a pezsgő került a kezembe kimértem a fél litert (!) beleöntöttem és arra gondoltam, most komolyan azt a maradék két decit fogom itt pakolgatni, ugyan mit árthat ha azt is hozzáteszem, picivel több vagy kevesebb…nem mindegy?! Nos nem!

Másnap rettenetes fejfájás közepette jöttünk rá, hogy a recept szerint fél üveg pezsgő kell bele, ami három és fél deci és nem fél liter. Hupsz! Bocsi csajok! Haha!

Konklúzió: ennél a koktélnál érdemes betartani az arányokat!

Egészségetekre!

P1100198

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

(A bejegyzésben felhasznált képek saját készítésűek, további használata engedélyköteles. Köszönöm!)

Hozzászólás