Kezdőlap, Kristály

A lagzik Grincse

Bizony! Léteznek!

Valóban köztünk élnek, észre sem vesszük őket, csak mikor oda kerül a sor és épp a legboldogabb pillanatunkban vagyunk, egy gyűrűvel az ujjunkon, akkor mutatják meg valódi önmagukat.

A lagzik igazi Grincs figurái.

Nem, nem zöldek, hacsak nem az irigységtől, és nem is feltétlenül szőrösek. Inkább valami olyasmire gondolok itt, ami természetükből, nézeteikből és gondolkodásmódjukból fakad. Mint az igazi Grincs, aki gyűlöli a karácsonyt, fúj az egészre és legszívesebben eltörölné ezt az ünnepet.

Nos, egy családban gyűrűhúzás után ismerszik meg igazán kinek mi a véleménye egy esküvőről és egy lagziról, és bizony vannak, akik felesleges nyűgnek látják az egészet, gyűlölik a lagzikat és folyamatosan leszólják a házasság intézményét.

Elmeséléseitekből ezeknek több módját ismertem meg:

1.A matematikus Grincs: aki feszt azt hangoztatja, hogy minden második / harmadik házasság válással végződik, vagy esetleg százalékokkal próbálja ugyanezt bizonygatni.

2.Az “olcsójános” Grincs: aki már a készülődés során mindenen spórolni akar, pénztárca tartalmától függetlenül, mert ez, csak úgyis egy ugyanolyan nap, mint a többi, minek rá annyit költeni.

Felesleges annyi pénzt kidobni a dekorációra, virágra, zenére stb. Ontja magából az olcsó és szánalmas ötleteket…kéretlenül.

3.A nosztalgikus Grincs: akitől mást nem hallani, mint a múltat idézgetni, a mi időnkben így volt, a mi időnkben úgy volt. Nem volt ennyi felhajtás, nem volt ennyi cicoma, ennyi kiadás, minek ez, minek az, mi is megvoltunk nélküle stb. Érd be te is ennyivel!

A meggyőzés sikeressége miatt, itt esetleg átválthatnak matematikussá is.

4.A sárga Grincs, aki besárgult az irigységtől: az idősebb korosztály, aki ma már álom esküvőt szeretne, de az ő korában még nem voltak számos lehetőségek, aki beérte a szülei vagy más Grincs ötleteivel, aki engedett a nyomásnak és elszalasztotta élete legszebb pillanatából a meghittséget, és most pont azt akarja elérni, hogy bebizonyosodjon, másnál is alakulhat így az egész.

5.Az összetört szívű jós Grincs: mindegy ki a párod, a matematikus elméleteivel összegzi, miért nem lesz hosszú a frigy. Százszor jobb párt találna neked, valami kifogása mindig lesz választottad ellen. Ő az akinek szíve tört már, elvált és meggyőződése, hogy “minek házasodni úgyis elváltok!”

Na, ezeket a Grincsek az ötleteikkel illetve kéretlen tanácsaikkal kell együtt gúzsba kötni és leküldeni a hegy oldaláról (hahaha) vagy meg sem hívni az esküvőtökre, persze van úgy, mikor a két opcióból egyik sem megoldás, akkor kell bevenni azt a bizonyos lesz@rom tablettát és mondanivalójukat elengedni a fülünk mellett… a végén úgyis le lesznek nyűgözve… mást nem is tehetnek!

Szeretettel egy nagyon kedves barátnőmnek, aki párjával a készülődés útjára lépett!

 

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2017/09/14/ilyen-a-szerelem-vonzas-torvenye/

https://astrid.cafeblog.hu/2017/02/16/a-lany-aki-mindent-akart/

https://astrid.cafeblog.hu/2017/03/02/vedd-eszre-minden-kivansagod-teljesul/

(Képek: pexels.com illetve imdb.com)

Hozzászólás