Kezdőlap, Kristály

A világ leggőgösebb lánykérése

Rajongok a kosztümös régi filmekért. Ezek közül is a 1995-ben készült Büszkeség és balítélet a legkedvesebb számomra. A kor udvariassága és etikettje közötti lavírozgatásban valaki felé kimutatni valódi érzelmeinket, na ez aztán a kihívás!

Nyilván, a mai világban már minden másképp zajlik. Szerencsére sok minden változott, azontúl hogy nekünk, nőknek nem kell fűzőt vagy óriási madárfészek kalapokat hordanunk, nem ciki egyedül táncolni, szórakozni és emberhez méltóan ülhetjük meg a lóhátat és ezenkívül, szabadosabban mondhatjuk ki a véleményünket is.

Szerelemből házasodhatunk, és nem kell a rangon, pénzen agyalnunk, ha elönt a lila köd. És ha a család viselkedése némi balítéletet hozhat, egyszerűen foghatjuk magunkat és leléphetünk Bora Borára házasodni.

Manapság a lánykérésnek sincs feltétlenül megszokott etikettje, a pár eldöntheti közösen mindenféle körítés nélkül, hogy házasodni akar, vagy felvetheti az ötletet a lány is, laza világban élünk, hiába vár mindenki a hamupipőke mese befejezésére. Manapság egyre gyakoribb, hogy a nemek szerepe felcserélődik.

Legutóbb, hogy a Büszkeség és balítélet filmet néztem, igazán megragadott az a rész, ahol Mr. Darcy megkéri Eliza kezét, kétszer is végighallgattam miként érvel és szenved érzései következményének már csak a puszta gondolatától is. Igazán emlékezetes, hogy milyen gőggel és őszinteséggel tudja sújtani szegény lányt lánykérés címszó alatt.

„Hiába minden vívódásom, nem használ semmit, nem tudom elfojtani érzéseimet. Meg kell mondanom, mennyire csodálom, és milyen forrón szeretem magát. Ezenközben tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy e ténnyel kivívom mind a családom, mind a barátaim, sőt meg kell vallanom, a saját magam rosszallását is. Eltérő családi helyzetünk ugyanis a józanész szerint minden fajta ilyen kapcsolatot kizárna kettőnk között, ha végiggondolom, magam sem tudom ezt másképp tekinteni, de tehetetlen vagyok. Ismeretségünknek szinte az első perctől vonzódom Önhöz, szenvedélyesen, imádom és tisztelem Önt. És bármennyire is lealáz engem ez az érzelem, könyörgök magának, legyen nagylelkű és enyhítse szenvedésemet, legyen a feleségem!”

Ez a szerelmi vallomás, még a mai kor szellemében is meglepő. Eliza igazán udvariasan és méltóságteljesen reagálja le az egészet, valljuk be, mi rég elküldtük volna a pics* szóval melegebb éghajlatra Mr. Darcyt, akármilyen helyes férfi.

Bár az is lehet, manapság már annyira elfajzott a világ, hogy a lányok nézetei teljesen megváltoztak és egy ilyen lánykérés ellenére is sipákolva ugranának Mr. Darcy nyakába?! Aztán vetetnének vele egy hat lovas hintót és indulhat a buli?

Ti hogy látjátok? Mit válaszoltatok volna egy ilyen lánykérésre?

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2016/07/01/az-aljas-hitves/

https://astrid.cafeblog.hu/2016/09/29/51-elkotelezodesi-problema/

https://astrid.cafeblog.hu/2015/11/27/huzz-magadhoz-kerlek/

(Kép forrása: http://www.filmkatalogus.hu)

Hozzászólás