Kezdőlap, Kristály

Tetszik az egyéniséged! Küldesz magadról egy képet?! – Ilyen ez a kibertér!

Valahol elvesztem a Y és az X generáció között, szeretek az online világban csatangolni, szeretek megosztani, szeretek részt venni csoportokban, amit viszont nem szeretek és nem is értem meg, miért van ez a jelenség, hogy néha még az online térben is bele tudnak gyalogolni az aurámba. Mint a buszmegállóban, van egy marha nagy tér és mégis olyan közel pakolják le hozzám a szatyraikat és állnak meg emberek, hogy az már szinte felér egy támadással. Egyszerűen van, aki nem érzi mikor sok és mikor mászik bele a személyes terembe, idegenként.

A net világában sincs ez másképp, rengeteg az online ismerkedés, ezt el kell fogadni, idegenek jönnek, mennek, írnak egy „sziát”, küldenek egy képet intim testrészükről – törlés, tiltás lehetősége adott – kéretlenül szólongatják az embert. Ilyen ez a kibertér!

Viszont gyakran elgondolkozom, hogy miért lesznek ennyire degeneráltak az emberek, az önmutogatás betegségén kívül is, azok, akik még súrolják a normális határát. Irkálnak mindenfélét. Pl.: adott egy művészibb kép, ahol egy fiatal nő háttal áll, az arca nem látszik, egy egyszerű fekete kisruhában van, derékig érő szőke hajjal és a kép alá több százan kinyilvánítják személyesnek tűnő gondolataikat, vágyaikat, udvarlási megnyilvánulásaikat. Egy kép láttán, valaki, miért érzi azt, hogy mindenféle nyálcsöpögését meg kell osztania mindenkivel?!

A másik, amikor próbálnak az udvariasság határán belül maradni és privát írnak olyanokat, hogy „tetszik az egyéniséged”, és így próbálnak ismerkedni. Igazán kedves, gondolná elsőre a laikus, naiv ember. Khm-khm tetszik az egyéniségem?! Talán az egyéni s*ggem! Mókás, amikor egy arctalan képről, egy full ismeretlen ember megállapítja, hogy milyen egyén vagyok. Hűha!

No nem tudom az átlag, hogy van vele, de én ilyenkor átmegyek Grumpy Cat-be és mérgelődve törlök, tiltok.

Astrid fb (12)

Tudom, tudom, persze itt is megint felmerülhet, hogy akkor valaki minek tesz ki ilyen vagy más hasonló képet, jelzem ennél sokkal egyszerűbb képre is lecsúszik az emberek slicce… hm izé… színvonala! Ez csupán egy végletes példa volt arra, hogy a következő konklúzió megszülessen:

Az online világban veszélyesebb, mint az utcán! Vigyázzatok magatokra!

smartphone-g3acc9a17b_1280

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél egy szuper közösség része lenni, gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához vagy megtalálsz még az

Instagramon: @astride99

Tiktokon: @somogyieszter9

Szeretettel várlak!

Kép Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

Hozzászólás