Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap

Biztos, hogy ezt el akarom árulni?

A bloggerkihívás ötödik feladata következik: Bűnös szokásaim témában.

Úgy érzem, egyre jobban nehezednek ezek a feladatok, meséljek a bűnös szokásaimról? Hm-hm és valami olyat mondjak, amit bárkinek/mindenkinek el mernék árulni?!

Azt ez esetben nem mondhatom, hogy nincsenek bűnös szokásaim, tény, elég hülyén venné ki magát, hisz nyilván mindenkinek vannak titkos, rossz szokásai, amit olykor megtesz. Nos, lássuk csak mi az amit nyíltan bemerek vallani ez ügyben?

Talán az egyik legnagyobb függőségem és egyben bűnös szokásom is, az esti nassolás. Imádom a csokit, minden mennyiségben. Most már, hogy telnek az évek, nem mondom azt, hogy bármelyiket kis gömböc módjára megeszem, mert sem a kókuszosat, sem a diósat, sem a fehér csokit nem szeretem. Engem főleg az ét csokik, amik levesznek a lábamról.

És hogy mi abban a bűnös szokás, hogy imádom az édességet? Talán az, amikor este kilenc után jut eszembe, hogy a szekrény rejt egy elfekvőben lévő táblát és azt akkor akarom magamévá tenni.

Nos, alkatomat illetően már az is bűn, ha csak rá gondolok.

Úgy szokott ez történni, hogy még délután az eszembe jut, de próbálok uralkodni magamon. Vacsora után úgy gondolom továbblendültem rajta. Aztán eltelik egy-két óra és ott motoszkál a fejemben folyamatosan, csak úgy hívogat, az édes ízét szinte a számban érzem. Türtőztetem magam, tudom, hogy bűnbe fog vinni, mégis megpróbálok ellenállni. Halogatom, hogy elővegyem, hátha én nyerek. Aztán a végén addig-addig jár a fejemben, míg nem felülkerekedik rajtam és beadom a derekam.

Csak egy kockára. Na jó, csak egy csíkra. Kettőre. Ahmmm egy csík van még a feléig, akkor legyen a fele. Hát igen, bűnös szokások ezek! Főleg bűn meghagyni valamit, ami ilyen finom. Nemigaz?

Nem is veszem észre, csak amikor már a szemetesben landol az üres papírja. Akkor aztán félrehúzott szájjal konstatálom „ember küzdj és bízva bízzál!”

5.1

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

(Kép:https://www.pexels.com/photo/coffee-dark-candy-chocolate-65882/)

Hozzászólás