Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap

Ebadta félelem

A kihívás legújabb témája: Mitől félek igazán

Fogós kérdés, ugyanis senki nem szeret beszélni a félelmeiről. Hisz, ha beszélünk róla, akkor szembe kell nézni velük. Biztos minden embernek sok félelme van, köztük nekem is, bár nehéz bevallani mitől is kerülget a frász igazán.

Rögtön, ami eszembe jutott, hogy az emberek legjava mit mondana: az a pókok, a békák, az egerek számomra ezek inkább undorítok, mint félelmetesek. Mások lehet a villámlást, áramütést, baleseteket mondanák, tény, hogy ezek is félelmetesek, de nem gondolnám, hogy napi szinten ezen kellene parázni, főleg azért, mert hiszek a vonzás törvényében.

18.7

Ahogy írom ezeket a sorokat villan be mitől is félek igazán. A kutyáktól. Tudom, hogy ez így elsőre viccesen hangzik vagy inkább szánalmasan, de amikor látok szabadon, elengedve nagy testű, rohangáló, inkább elmebeteg tekintetű mintsem kedves játékos kutyát, aki mellett sehol sincs a gazdája, hát végig nézem melyik fára tudnék leghamarabb felmászni, ha megenni támadna kedve.

Félelmem nem az összes kutyára vonatkozik, hisz a családban is volt több kutya, akivel nagyon jó viszonyt ápoltam. Férjemnek egy dobermannja volt (Alma névre hallgatott), a hegyesfülű fekete kutyának szinte sütött az értelem a tekintetéből. Nem féltem tőle.  Jól nevelt volt, az a kutya már csak beszélni nem tudott (vagyis tudott a maga módján).

Aztán pár éve volt egy németjuhász keverék is a háznál, Tódort egészen gombóc korában ismertem meg és igazán megbíztam benne, sosem volt egy rossz gondolatom sem, hogy bántana vagy olyat tenne, ami rám nézve káros.

Szóval el lehet mondani, hogy félelmem inkább az idegen (akár kóbor) kutyákra vonatkozik, akik gazdátlanul, kiszámíthatatlan viselkedéssel, éhesen kóborolnak az utcákon.  

Persze ez a félelem is csupán csak olyan, amit egyszer nekem is le kell majd győznöm, szólok, ha sikerült!

pexels-photo-347135.jpeg
Photo by Tirachard Kumtanom on Pexels.com

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

 

Kép: https://pixabay.com/hu/photos/titkos-erd%C5%91-s%C3%B6t%C3%A9ts%C3%A9g-term%C3%A9szet-f%C3%A1k-3120483/

Kutyás képek saját készítésűek

Hozzászólás