Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap

Légy fontos önmagadnak!

A bloggerkihívás mai témája: A legfontosabb ember az életemben

Érdekes egy téma azt kell, hogy mondjam, elsőre mikor megláttam a kiírást, a mindennapjaimból gondoltam egy személyre. Hirtelen válaszként azt mondhatnám, hogy anyum, vagy apum, vagy férjem, vagy legjobb barátnőm, vagy valamelyik nagyon közeli családtagom.

Aztán jobban elgondolkoztam ezen a kérdésen, és arra jutottam, nem szeretnék senkit megjelölni ezzel a címkével, hogy legfontosabb ember az életemben, nem azért, mert nincs ilyen, hanem pontosan azért, mert nem egy van belőle.

Tovább gondoltam hát szokásomhoz híven a témát: így arra jutottam, hogy a legfontosabb ember mindenki életében, saját maga kell, hogy legyen. Önmaga.

Nah jó nem abban a polgárpukkasztó, önző, egoista értelemben, csak úgy a maga egészséges változatában. Ugyanis soha senkit nem lenne szabad önmagunk elé helyezni. Hisz mindenki önmagáért felelős, a saját boldogságáért, saját boldogulásáért. És amint a másikat helyezzük előtérbe, az ő akaratával élünk, az ő döntései előtt hajtunk fejet, elveszítjük önmagunkat és teljesen felborul az egyensúly.

Tehát néha jó, ha csak úgy hátra dőlünk és eltöltünk magunkkal némi időt. Odafigyelünk belső hangunkra, meghalljuk mit is szeretnénk igazán, mire vágyunk és hagyjuk, hogy a dolgok aszerint alakuljanak, ahogy mi magunk szeretnénk.

Légy fontos önmagadnak!

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

Főkép Pezibear képe a Pixabay -en.

Hozzászólás