Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap

Ez lehet életed legjobb nyaralása

A 30 napos bloggerkihívás végéhez közelítünk, mai téma pedig A legjobb nyaralásról kell, hogy szóljon.

Eddig a kihívás során igazán sok nehéz témával találtam magam szemben, ez a mai viszont igazán szívem csücske, egyrészt mert a nyaralásaira mindenki szívesen emlékszik vissza (hát még a legjobbra) másrészt pedig, ezekről az utazásokról már korábban is témázgattam.

Amikor megismerkedtem a férjemmel, első éven eldőlt a sorsunk, szeretünk utazni, mindketten. Nem is haboztunk sokáig pár hónap után leszerveztünk egy párizsi utat. Életem első repülős nyaralása volt a monumentális “Öreg Hölgyhöz”, ami sokunk kedvence, igaz?

Eladó az Eiffel-torony!

Szerintem az első közös utazás hamar eldönti egy kapcsolat sorsát, mert vagy működik a szervezés, csapatként könnyen vesszük egy idegen ország megmérettetéseit, vagy nem, és mindkét fél számára pokoli túrává válik az út. Számunkra az első opció lépett életbe, így hamar rákaptunk az ízére a nyaralásoknak.

https://astrid.cafeblog.hu/2017/01/30/8-lepes-hogyan-szervezz-magadnak-koltseghatekonyan-tokeletes-nyaralast/

Arról már meséltem, hogy mennyire szívem csücske Róma, és akárhányszor csak tehetem útba ejtem, ott szinte már otthon érzem magam, szívesen járom körbe minden zegzugát. Szeretem a hangulatát, a vehemenciáját, és mindent, ami olyan magával ragadó tud lenni benne.

https://astrid.cafeblog.hu/2016/09/15/miert-roma-iii-resz-minden-ut-romaba-vezet/

Mégis azt kell, hogy mondjam: életem legjobb nyaralása Portugália volt. Korai álmunk volt oda eljutni, és várni is kellett rá pár évet, hogy megvalósuljon, de nagyon megérte.

Lisszabonban kezdtünk, ami csak a felvezetése volt a nyaralásnak. Lisszabon látnivalóiról is már meséltem mutatom:

https://astrid.cafeblog.hu/2017/07/29/a-magyarok-legujabb-uti-celja-ii-resz/

Aztán pár nap városnézés után az irányt Dél-Portugáliába vettük. Luzban egy csodálatos szállást találtunk, tényleg rendkívüli hely volt, hónapokat tudtam volna ott eltölteni a házőrző macskával együtt:

https://astrid.cafeblog.hu/2018/04/19/egy-darabka-mennyorszag-del-portugaliaban-a-little-piece-of-heaven-in-southern-portugal/

A szálláshoz legközelebb eső városokat mind bejártuk, így megtaláltuk Lagos legcsodálatosabb partjait:

https://astrid.cafeblog.hu/2017/08/26/filmbeillo-portugal-tengerpartok-nem-csak-szerelmeseknek/

Ellátogattunk Portugália legdélibb pontjára is a szeles Sagresba:

A világ végéig utaztam a csodáért – Sagres

Egy napot eltöltöttünk Faroban is, erről még nem meséltem, igazából azért, mert a sok helyszín közül ez volt az egyetlen, ami nem hozta meg a várt hatást. Korábban a tévében láttam egy kerékpáros verseny közvetítéséből milyen gyönyörű a város. Az adás nagy része légifelvételből állt. Onnan nézve tényleg csodás volt. Akkor az adás után odáig, meg vissza voltam érte, ezért még szállást is ide akartunk foglalni, de végül másképp alakult, szerencsére, hisz élőben eltörpül a város szépsége a többi mellett.

Számomra ez a Portugáliai út volt a legjobb nyaralás, amit nehéz lesz überelni, persze azért évről évre megpróbáljuk!

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

Hozzászólás