Kezdőlap, Koktélok, Terasz

Hogyan váljak „hazai” bármixerré?

Otthon édes otthon. Hányszor van úgy, hogy fáradtan hazaér az ember és csak annyit mondana – James Bond híres szavaival élve, „egy martinit, rázva nem keverve!” Aztán hamar fel kell ocsúdni, mert senki nem áll a fehér terítővel a karján az igényeinket lesve.

200

Bizony ám, ha nem akarunk újra útnak indulni kedvenc bárunkba és inkább otthon szeretnénk elszürcsölni isteni kevert italunkat, kénytelenek vagyunk megtanulni, a koktélkeverés csínját-bínját vagy legalábbis az alaplépéseket elsajátítani.

Igen ám, de mi van akkor, ha a legalapvetőbb koktélok elkészítésétől is – a megfelelő eszközök hiányában – kedvünk szegődik?

martini-1117932_960_720

Craig Melville képe a Pixabay -en

Pár tipp, hogyan légy igazi bármixer otthon. Mik azok az eszközök, amelyek ugyanazon funkciókkal bírnak és az otthonodban is fellelhetsz:

1.Nagyon sok koktél elkészítésének alapja a rázáshoz szükséges shaker. Ha nagyon koktél fanok vagyunk és többször is szívesen készítünk ilyen italt, érdemes egy shakerbe beruházni, sima fém egyszerű háromrészes (kupak, szűrő, pohár) megfizethető áron bármelyik áruházban kapható. Azonban, ha még nem tettük le a voksunkat, alternatív megoldás, ha egy befőttes üveget fogunk tetővel és azt használjuk az italok összerázására. Szűrőként pedig, használhatjuk a sima kis leszűrő kanalat.

20171106_203447

Kép: saját

2. Muddler (koktél törőfa), hu sokáig úgy voltam vele is, mi az a fa, vastag eszköz, amivel a mentát és a citrusféléket oly profi módon szét lehet nyomkodni, nekem olyan kell, aztán rájöttem, nagyon jól mutat egy Lajsz András kezében, mikor a TV-ben, közönség előtt keveri a Mojitot, de nekünk otthonra, arra az egy ital elkészítésére, annyira megfelel a fakanál vége is! A lényeg, hogy nyomkodjuk jól össze vele a mentát és a lime-ot.

3. Citrusprés, igen valóban van külön a koktéliparnak készült narancs, lime és citrom kifacsarására alkalmas kézbe vehető prés, mellyel könnyedén lehet kifacsarni a gyümölcs levét és igazán jól mutat az ember kezében a pult mögött. Azonban ha az otthoni hagyományos citromfacsarót használjuk, tökéletesen megszolgálja a célt.

citrus-press-235218_1920

M W képe a Pixabay -en

 

4. Bárkanál ez is a muddlerhez hasonlóan egy olyan eszköz, amely jól jól néz ki, kellően illik egy bármixer készletébe, de otthoni használatra semmi pluszt nem tud nyújtani. Egy sima egyszerű kanállal vagy késsel is ugyanúgy át lehet keverni a koktélunkat.

pexels-cottonbro-4667024

 Cottonbro képe a Pexels-en

5. Utolsó pontként hagytam, a legalapvetőbb hozzávalót, amit méregdrága ár-értékarányban lehet kapni a boltokban, amely nevetséges, hogy fizetünk érte! Ez a cukorszirup. Bizony, a cukorszirup, melynek elkészítése bárminél is egyszerűbb, és legalább nem kell a két literes kiszerelést évekig tárolnunk.

5

Kép: saját

Ezekkel a tippekkel te is simán lehetsz otthon a koktélkeverők királya. Hajrá! Legyetek kreatívak!

cocktails-3995618_1920

Please Don’t sell My Artwork AS IS képe a Pixabay -en

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

 

Főkép Please Don’t sell My Artwork AS IS képe a Pixabay -en. 

Hozzászólás