Ablak a Világra, Kezdőlap, Szeretem dolgokról

Ez a legcsodálatosabb film, amit valaha láttam

Art mozikban való megjelenése során találkoztam először ezzel a filmmel, elsőre is lenyűgözött és másodjára mikor más családtagommal néztem, szintén érdekesnek találtam és sikerült felfedeznem benne újabb és újabb dolgokat.

Sokkolóan hat az emberre az a felismerés, mennyire sok színű tud lenni a világunk és mi mégis milyen kis részében élünk, amiről azt gondoljuk az az egész világ. A film ablakot nyit olyan dolgokra is, amelyekkel talán sosem találkoznánk a mi szorgos dolgos mindennapjainkban.

És miért ilyen különleges ez a film?

A Samsara – a lét örök körforgása címmel jelent meg, egy csodálatos dokumentumfilm arról, hogy milyen különlegesen szép és kegyetlen tud egyhuzamban lenni a világunk. Mark Magidson és Ron Fricke több mint 5 év alatt forgatták le a filmet. A különlegessége, hogy 70 mm-es filmre vették fel a 25 különböző ország jellegzetes szokásairól készült lélegzetelállító képsorozatokat, amelyek szemben állnak egymással. A világ keleti nyugodt, hithű része a sűrű, rohanó nyugati forgataggal szemben. A helyszínek változatosak, szent helyek, ipartelepek, gyárak, katasztrófa sújtotta területek, börtönök, természeti csodák által objektíven mutatja be, milyenek is vagyunk mi valójában, emberek.

A film lényegének középpontjában a körforgás áll, visszatérés az eredeti állapothoz, ezáltal a film elején szereplő táncosnő egy keretet ad a filmnek. A film címe a „samsara” szó jelentése is, örök körforgást, az újjászületés állandó meglétét jelenti.

Egy kis kedvcsináló:

A teljes film itt is megtekinthető: https://videa.hu/videok/film-animacio/samsara.2011.hun.bdrip.xvd-rrakosa.avi-oTYFJa6tCYlZVsRa

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

https://astrid.cafeblog.hu/2018/07/23/ha-ellene-vagy-mellette-vagy-egy-jo-tanacs-valts-szemleletet/

https://astrid.cafeblog.hu/2018/05/17/kabos-latabar-tolnay-raday-javor-5-halhatatlan-filmklasszikus/

https://astrid.cafeblog.hu/2017/09/21/hova-menjunk-kirandulni-a-hetvegen/

(A bejegyzésben felhasznált képek innen: https://www.imdb.com/title/tt0770802/?ref_=fn_al_tt_1)

Hozzászólás