Desszertek, Kezdőlap, Terasz

Ezt a sós stanglit nem tudod majd abbahagyni!

Ki ne szeretné az egyszerű könnyen és főleg gyorsan elkészíthető recepteket?!

Egyik szilveszter előtt kóstoltam meg ezt a féle sós ropit, igazság szerint tipikusan az a nasi, amit addig eszik az ember, amíg el nem fogy. Egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Igazából nem is nagy ördöngösség megsütni (hm hisz ismertek, a könnyen elkészíthető ételek híve vagyok) és mi kell hozzá?

  • 25 dkg sima liszt
  • 25 dkg ráma kocka
  • 25 dkg túró (lehetőleg papiros)

Mivel mostanában jobban kihagyom az étrendemből a fehér lisztet, így az eredeti receptet picit átvariáltam:

  • 20 dkg rozsliszt
  • 5 dkg fehér liszt

A többi maradt ugyanúgy.

A hozzávalókat egy tálba összegyúrom, fontos figyelni arra, hogy a ráma szobahőmérsékletű legyen. Sóból is több kell bele, mint amennyit gondolna az ember, mert nagyon felveszi a tésztája. Ilyenkor jobb megkóstolni.

Ha összeállt a tészta negyed-fél órára hűtőbe tesszük. Aztán vékonyra kinyújtjuk. Nekem pici a konyhám, negyedelni szoktam a tésztát és úgy nyújtom szét őket a leragasztott sütőpapíron. Tojással megkenjük a tetejét, szórhatunk rá őrölt köményt, borsot, sót ízlés szerint, majd sajtot reszelünk a tetejére. Szezámmaggal is meg lehet szórni, isteni vele. A sajtot érdemes megnyomkodni a tetején majd derelye vagy pizza vágóval vagy csupán egy késsel vékony csíkokra szeleteljük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Kb. 15-20 percig, de ezt mindig sütője válogatja, amikor már szépen megpirult a sajt is a tetején, akkor már jó.

Mire kész a második tepsi az első már el is fogyott.

22

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni?

Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

(Cikkben megjelent kép saját, felhasználása engedélyköteles)

Hozzászólás