Ablak a Világra, Kezdőlap, Légy egészséges!

Így szabadulj meg az őszi hajhullástól

Korábban már volt szó arról, hogy segíthetjük hozzá magunkat egy erősebb, fényesebb és dúsabb hajkoronához, természetes anyagok segítségével, most hasonlóan a hajunk megóvása a cél.

3 bevált hajápolási trükk, a szebb hajkoronáért

Legyen ősz, vagy tavasz a különböző évszakok változásakor mindig mindenkinél előszeretettel jelentkezik a nagymértékű hajhullás. Na jó az, hogy nagy mérték már korosat is jelenthet. Igazából, naponta 100 hajszál kihullása még nem számít kórosnak és a határértéken belül maradva teljesen jók vagyunk.

Igen, nem vagy egyedül, ha most restelkedve pislogsz a monitor előtt, arra gondolva hányszor számoltad már át, egy-egy hajmosás után, a dezertáló hajszálak létszámát a fürdőkádban, én is megtettem nem egyszer.

Szóval a természetes évszakváltozás esetén fennálló „vedlésünk” lefolyásának enyhítésére mi magunk is sok mindent tehetünk.

Íme 3 hatékony módszer (a teljesség igénye nélkül, melyeket jómagam is kipróbáltam):

1.Diófalevél

A gyógynövények forrázása csodákra képesek minden területen, ilyen hasznos maga a diófa levele is, Herbáriában kapható előrecsomagolt kiszerelésben.

Alkalmazás rém egyszerű, egy púpozott kanál diófalevelet öntsünk nyakon fél liter forró vízzel, 15 percig hagyjuk állni, szűrjük le és alaposan mossuk át vele fejbőrünket. Masszírozzuk meg minden egyes ponton, egy kis időre hagyhatjuk is rajta állni majd mossuk le.

A diófalevél főzet nem csak a hajhullást állítja meg és a hajhagymákat erősíti, hanem korpásodás eltüntetésére is rendkívül alkalmas az erős gombaölő hatása miatt. A biztos siker elérése végett használjuk több héten át kitartóan!

diofalevel

Karsten Paulick képe a Pixabay -en.

2. Csalánlevél

Ez az, amit már nagyanyáink is tudtak, és bizony nem is volt hiábavaló a használata, a csodás erős hajszálak mellett csuda szép fényes is lesz tőle a hajunk.

A főzet elkészítése: fél liter forró vízbe tegyünk két kanál csalánlevelet. Majd lefedve hagyjuk 20 percig állni. Hajmosás után öblítsük át vele a hajunkat, masszírozzuk át fejbőrünket, picit, ezt is hagyhatjuk állni rajta, majd mossuk le.

csalan

AllNikArt képe a Pixabay -en.

Minden gyógynövény használatánál fontos odafigyelni, hogy semmilyen fém eszközt ne használjunk! Csupán műanyagot, üveget és fát!

3. Almaecet

Ha a gyógynövények használata nem tartozik a kedvenceink közé, van egy másik megoldás is, ez nem más, mint az almaecetes öblítés.

Már az ókorban is csodaszerként tartották számon, felhasználása sokoldalú, és miért ne állná meg helyét a szépségiparban is?! Használata nem igényel nagy fáradalmakat, egy liter vízben egy deci almaecetet elkeverünk és minden hajmosás után öblítsük le vele hajunkat.

Az anyagcsere javítása érdekében meg is ihatjuk, picit hígabb változatban. (2 dl langyos vízben egy evőkanál almaecet)

almaecet

wicherek képe a Pixabay -en.

Számtalan módszer van a hajhullás megelőzésére, megszüntetésére, próbáljátok ki akkor, is ha nem hullik a hajatok, érdemes kísérletezni, kitartóan, azonban ha egyik módszer sem segít, és már régóta fennáll a hajhullás érdemes szakemberhez esetleg orvoshoz fordulni.

Szebb és dúsabb hajkoronát!

ragyogj

Free-Photos képe a Pixabay -en.

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Hozzászólás