Ablak a Világra, Kezdőlap, Légy egészséges!

Így kerüld el a januári depressziót!

Minden évben már nagyon régóta a január illetve van, amikor átcsúszik és a februári időszak nagyon nehéz. Ugyanis novemberben elkezdjük az ünnepekre való készülődést, pörgés van, tódulnak az események, örvénylik a nép, pezseg minden a hideg ellenére, barátok, család, ismerősök, jön a mikulás, advent, vásárok, forralt bor, sütemények, karácsony, szilveszter, újév.

És utána?! Utána a karácsonyfa leszedése jön, majd egy annyira holt időszak, amikor az ember azt kívánja, bár maci lenne – ha már karácsony után a testsúly is adottá vált hozzá – és téli álmot aludhatna.

Elég a hóból – hát ha tényleg hó lenne – a fagyból, a hidegből, a maszatos kavicsos járdákból, a szürkébbnél is szürkébb hétköznapokból, a korán sötétedésből, az alig látszódó hideg napfényből, a fáradságból, a lehangoltságból. Hogy még a mosolyunk sem úgy görbül, ahogy kellene. Elég!

https://astrid.cafeblog.hu/2018/02/20/ezt-erezzuk-ha-tul-sok-a-tel/

De hogyan lehet megakadályozni, hogy a hangulatunk ne menjen a fokokkal a mínuszba?

3 januári lehetőség, hogy kikerüljük a depis időszakot:

Karácsonyfa marad

Január 6. vízkereszt, hivatalosan is vége a karácsonyi időszaknak és következik a farsang. De mivel nálunk a farsang nem igazán mindennapos ünnep, nem is ünnepeljük, így hatodika után semmi különlegesség nincsenek a napokban. Végül is nem ehetünk mindennap fánkot, nem igaz?!  Arra gondoltam, hogy idén kipróbálom és kicsit tovább hagyom a karácsonyfát az otthonunkban. Így még most is megvan az. Kellemes látvány és különleges.

D vitamint mindennap mindenkinek!

„A D-vitamint szervezetünk saját maga állítja elő napfény hatására. Emiatt hazánkban a lakosság D-vitamin-szintje rendszerint tél végére már nagyon alacsony, hiszen a zsírraktárak 2-3 hónap alatt teljesen kiürülhetnek pótlás nélkül. Amint azonban beköszönt a napsütéses időszak, testünk vitaminkészlete ismét feltöltődhet a bőrünket érő napfény hatására.” Mondja a Webbeteg oldal.

Tehát, amíg nincs akkora napfény, hogy lebarnuljunk, szedjünk D vitamint. A D vitaminhiány azontúl, hogy számos komoly betegséghez vezethet a depinek is okozója. Szóval irány a patika, szedéséről kérjünk tanácsot.

feny

Karl Egger képe a Pixabay -en

Pótszilveszterre igenis szükség van!

Szilvesztert mindenki a szeretteivel szeretné tölteni, ha ilyenkor tehetném, legalább hatfelé szakadnék, hogy mindenkivel találkozhassam éjfélkor. De sajnos ez lehetetlen, így miért ne lehetne egy ismétlést tartani?! Így olyanokkal is tudtok éjfélkor koccintani, akik újévkor nem voltak jelen.

Nos, ezekkel az ötletekkel megpróbálhatjuk kikerülni a januári depressziót, megelőzésként mindenképp mosolyogjunk nagyon sokat! Hisz tudjuk, a mosoly mosolyt szül! Hajrá!

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Főkép mbll képe a Pixabay -en.

Hozzászólás