Ünnepi, Kezdőlap, Kristály

Ezt fogadd meg Te is az új évben!

Első sorban BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK minden jelenlévőnek!

Az újév, akár babonás az ember, akár nem, meghatározó momentum mindenki életében.

Ezt ne csináld újév napján!

Sokan éjfélkor fogadalmakat teszünk, sokan csupán csak annyit fogadnak meg, hogy nem fogadnak meg semmit.

Mindenki azt várja, hogy a jövő év szebb lesz, jobb lesz vagy a szépnek, jónak a folytatása még felemelőbb lesz. Mindenki különleges jelentőséget tulajdonít ennek az éjszakának és napnak. Lehetőséget látunk az újra kezdésre.

Korábban az Astrid blog Facebook oldalán arról kérdeztelek titeket, hogy tesztek-e újévi fogadalmat. A válasz nagy arányban nem volt.

Nos, jobban belegondoltam, új év, új kezdet? Ha igen, kellenek fogadalmak? Lezárjuk a régi évet a régi rossz szokásainkkal vagy mégsem?

Aztán arra jutottam, nem is határozottan fogadalmak kellenek ide, mint például, megfogadom, hogy kevesebb kávét/alkoholt/colát iszom, vagy kevesebbet dohányzom, vagy nem eszem annyi csokit, vagy nem kések el többet, vagy lefogyok x kilót.

Hanem valamiféle behatárolható irány a jövő képünkre nézve, amely egyfajta magunknak tett ígéret lenne, fogadalom formájában.

Aztán ha elég ügyesek vagyunk és jó erősen figyelünk ebben a pár napban, előkerülnek vagy eszünkbe jutnak csak úgy spontán, olyan idézetek, amelyek szinte útmutatásként szolgálnak a következő évre.

Az én 3 ilyen idézetem, amely segíteni fog a 2019-es évben:

1. „Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon.”

2. „Ha lazán vesszük a dolgokat, mindig van megoldás, még ha nem is a legjobb.” (F. G. Ledesma)

3. „Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!” (Walt Disney)

waltid

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

Főkép lumpi képe a Pixabay -en.

Hozzászólás