Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap, Koktélok, Terasz

Valami hiányzik – Nekem a Pisang Ambon

A 21. napi kihívás feladata megfogalmazni azt, hogy Valami hiányzik. Nos valami tényleg hiányzik! Méghozzá a Pisang Ambon itthon, ahhoz, hogy egy jófajta Avalon koktélt készíthessek!

Amint az előzőkből már megtudtátok, imádom a koktélokat, meginni is és elkészíteni is. Ha ti is kedvet kapnátok hozzá:

Persze most is szeretném elismételni, hogy koktél lögybölési tudásom a kezdő szint alsó határát éri el, mégis szeretek próbálkozni és van, amikor valami igazán finomat sikerül kreálni:

Vannak ám olyan koktélok is, aminek az elkészítése nem is igényel nagy tudást, mégis olyan alapanyagot tartalmaz, ami nem egy szokványos kelléke a háztartásnak, vagy nehéz beszerezni vagy meglehetősen drága.

Itt Miskolcon van egy hely, ahol a legfinomabb koktélokat keverik, igazi minőségi alapanyagokból profin készítik el. Az egyik legfinomabb koktéljuk (lehet elfogult vagyok) az Avalon koktélt. Egy almalé alapú, vodkás, uborkás koktél. Ezzel a bizonyos Pisang Ambon (zöldbanán likőr) hozzávalóval.

A recept a következő:

– 4 cl vodka

– 2 cl Pisang Ambon (zöldbanán likőr)

– 1 lime

– uborkahéj

– 1 dl gyömbér üdítő

– 1 dl almalé

A pohárba tegyünk bőségesen jégkockát, öntsük rá a vodkát és a banánlikőrt, facsarjuk bele a felcikkezett lime levét, tegyük bele az uborka vékony héjját. Végül töltsük rá az almalevet és az üdítőt.

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

Főkép  Vincent Gerbouin képe – Pexels

Hozzászólás