Kezdőlap, Terasz

Így készül nálunk a kukoricasali!

Globus Vital nagykövetként ajándékba kaptam pár doboz Isteni zöldségkonzervet. Közöttük volt egy doboz Globus Vital kukorica konzerv is. Itthon, nálunk speciel ennek van most a legnagyobb keletje, ugyanis a legkisebb sóval, kanállal eszi, nyakra főre.

No, de ennek a doboznak most más sorsot szántam. Gondoltam járjunk jól mind, elkészítem egy finom kukoricasalátának. Máris mutatom:

Ennek a salátának a receptjét még bácsikám tanította nekem, egy számunkra mókás történet is tartozik hozzá – amit szinte minden fogyasztás során megemlegetünk.

Történt ugyanis, amikor még jóval kisebb voltam, lehet, van már úgy 25 éve is, hogy ellátogattunk hozzájuk nagyimmal és anyummal. Nénikém dolgozott, bácsikám ajtót nyitott nekünk, mondta készített ebédet, lakjunk jól és rohant ő is dolgozni. Isteni kukoricasalátát csinált. (ő mindig rakott bele karikára vágott főtt krumplit is. Én ezt már időspórolásból kihagyom.)

Nyár volt, meleg volt és a hosszú út után mindhárman nagyon éhesek voltunk, a hűtő hideg kukoricasali pedig csak úgy csúszott lefelé. (Hahaha)

Aztán este, mikor bácsikám haza érkezett már csak arra lettünk figyelmesek, hogy fél derékig kutat a hűtőben a salátástál után. Röstellve vallottuk be neki, hogy benyomtuk az egész tállal. Hát nem mondom, nézett egy nagyot, aztán jót nevettünk mind. Hát noh, ami finom… az finom!

Recept:

  • 4,5 dl Tejföl (egy közepes poharas vagy két kis poharas)
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • Bors
  • 1 kis fej hagyma (van amikor lilából, van amikor vörösből csinálom)
  • Kukorica

Ez a recept az évek alatt olyan lett, mint a népmese egy kicsit hozzátettem, egy kicsit elvettem, egy kicsit alakítottam itt-ott rajta. Mostanra lett olyan, amilyet az én kis családom is nagyon szeret és bátran merem ajánlani.

Astrid

Ui.: hagyjatok belőle a többieknek is!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél egy szuper közösség része lenni, gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához vagy megtalálsz még az

Instagramon: @astride99 

Tiktokon: @astridblog.com

Szeretettel várlak!

Hozzászólás