Kezdőlap, Koktélok, Terasz

Ha citrommal kínál meg az élet, kérj egy Tom Collins koktélt!

Mindegyikünknél vannak olyan napok, amikor annyi citromot gyűjtünk össze, hogy szívesen készítenénk belőle egy italt és meghívnánk rá egy egész társaságot.

Nagyon találónak tartom az eredeti mondást: „Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá martinit.” Igen ám, de a Martini már elég sokszor elvitte a pálmát. És mint tudjuk, a citrom számos más koktél alapanyaga is, tehát ha van pár citromunk, csak a képzelet szab határt neki, mit varázsolunk belőle.

Most egy olyan koktélt mutatok be, amely hűsítő, könnyű elkészíteni és elég hozzá pár alapanyag.

Ez a Tom Collins koktél.

És hogyan jött létre ez az isteni nedű?

Állítólag kitalálója, John Collins volt, aki egykoron még a 19. század Angliájában, főpincér volt a Limmer’s Hotelben. Azokban az időkben ő nem számított egy átlagos pincérnek, vagyis inkább pultosnak, szerette a munkáját és szeretett kísérletezni az ízekkel is.

Ennek köszönhetően alkotott valami igazán maradandót. A történet szerint a hotel bárjában rengeteg gazdag ifjú múlatta az idejét, és ez a rendkívül találékony pultos/pincér, számukra akart kitalálni valami egyszerűt, de mégis ütőset.

Nos, sikerült neki!

Így született meg az Old Tom ginnel készült ital, amely rögtön óriási közkedvnek örvendett.

Nevét így alkotóeleméből és alkotójának nevéből kapta: Tom Collins.

Elkészítése pedig rendkívül egyszerű:

  • 5 cl gin
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 1 cl cukorszirup
  • Szódavíz / Szénsavas ásványvíz
  • Citromkarika

Az összetevőket szép sorban egy long drink-es pohárba, jégkockára öntjük, és könnyedén megkeverjük. Citromszelettel díszítjük, szívószállal kínáljuk.

tomcollins

Tehát ne felejtsük el a mindennapokban, ha citromot ad az élet, még mindig számtalan lehetőség áll előttünk, hogy a végén jól érezzük magunkat!

Egészségetekre!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél egy remek közösség része lenni színes és vidám naprakész tartalommal, gyere és csatlakozz az Astrid Facebook oldalához. Szeretettel várlak!

(Kép saját, felhasználása engedély köteles)

Hozzászólás