Ablak a Világra, Gondolataim - 30 napos bloggerkihívásban, Kezdőlap

És te megmutatnád?

A 30 napos kihívás nyolcadik napján járunk, eddig volt szó a blogról:

Hogy lett mindez Astrid?

A bűnös szokásaimról:

Biztos, hogy ezt el akarom árulni?

Illetve többek között említésre kerültek a kedvenc ételeink is:

Kihagyhatatlan fogások

A mai napi téma pedig: Egy régi fénykép rólam

Többek között senki nem szereti (én sem), ha régi fényképeket mutogatnak róla a nyilvánosságnak. Az idősebb korosztálynak szép emlékeket jelentek a régi képek, a gyerekeikről, unokáikról a családról. Jó visszanézni azokat az időket, amik már a múlté. Nincs is ezzel semmi baj, amíg nem a nagy nyilvánosság előtt osztják azokat meg.

Nekünk a gyerekeiknek/unokáiknak a fiatalabb generációnak viszont írtó kínos tud lenni egy-egy előkerülő gyerekkori, fogatlan, meztelen, fürdetős, bömbölős, bamba bár cuki kép. Rémálom a későbbi tini kamasz korból feltűnő retró viseletben, fura frizurákkal teli képek is, ezektől legszívesebben a föld alá süllyedne az ember.

Félre ne értsétek, szeretem a képeket, már-már megrögzötten készítek minden pillanatról egy felvételt, de sokszor csak saját magunknak, semmi nyilvánosság, semmi publikáció.

Olyan ez, mint egy videofelvételen vagy egy hanghívásban sem szereti senki önmagát visszanézni/visszahallgatni. Nyilván mindenki viszolyog attól, hogy olyan korszakából tegyen közzé képet magáról, amiből sikerült végre kinyihelőznie (van ilyen szó egyáltalán? Borsodi vagyok, mi használjuk haha).

Nos ezzel én is így vagyok. Cuki gyerek, csupi fürdetős gyerek, rövidhajjal pozoló gyerek, ebéd közbeni gyerek, nagy családdal a háttérben gyerek, játszógyerek, tortás gyerek, kamasz gyerek, lázadó korba lépett hippi gyerek… nálunk is megtalálható a teljesség igénye nélkül mindegyik kategória. Ezeket most nem fogom megmutatni!

Viszont kb. tavaly, a neten keringett a #10yearschellenge képkihívás Instagramon, miszerint egy mai illetve egy tíz évvel ezelőtti képet egymás mellé téve kell megmutatni. Nagyon sokan részt vettek ebben a kihívásban, köztük én is. Egy tíz évvel ezelőtti képet már nem tartottam annyira rejtegetni valónak.

A bal oldali képen a bulis korszakom kellős közepén tartok, épp indulás előtt készült fotó, egy póz a tipikus panel elrendezésű otthonom fürdőszoba ajtaja előtt. Szerettem ezt az időszakot (2008-2009) ezért is hoztam innen a képet.

Nektek van olyan régi fényképetek, amit szívesen megmutattok akár itt is?

Szeretnél csatlakozni a kihíváshoz? Itt megteheted: Bloggerképző Facebook Csoport

Astrid Facebook oldalának közösségéhez pedig itt tudsz csatlakozni:  Astrid Facebook oldala

Hozzászólás